0
SKU: 23555 , ,

RAPID FLEX100 Resin CLEAR 500ml – Monocure3D

Lastnosti Vrednosti
Viscosity 30 – 50cps @ 25°C (Brookfield RVT)
Hardness – Shore D
UV Cure 225nm to 420nm
Shrinkage 0.5%

 

Primeren za: Primerna za 3D tiskalnike Zortrax Inkspire, Creality LD-001, Creality LD-002, Phrozen Shuffle & XL,  Anycubic Photon, Prusa SL1, Wanhao Duplicator 7 & 8, MicroMake, WOW SparkMaker Pro, FLSUN S,  XAYAV Model V, Lotus EZ,  Kelant Orbeat100, in drugi, ki uporabljajo tehnologijo tiskanja v območju od 225 do 420 nm

RAPID FLEX100 Resin CLEAR 1000ml Monocure3D je visoko kakovostna FLEXIBILNA smola za UV LCD, DLP in SLA 3D tiskalnik. Prozorna smola FLEX100 ima izjemno visoko stopnjo prilagodljivosti, tako da lahko 3D tiskate stisljive in upogljive modele. Transparenten videz vam omogoča, da vidite notranje lastnosti in strukture, ki so uporabne za raziskovanje, izdelavo prototipov in inženiring delov.

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , EAN: 735850381572

59,90 z DDV

ali
Hitro in enostavno obročno odplačevanje
Že od 10,53 €
Vaš mesečni obrok
Izračun obrokov
Enostavni obročni nakupi
Želim čim nižji obrok
6 x 10,53 €
Odplačati želim čim prej
3 x 20,84 €
Želim si izbrati svoje obroke
3 x 20,84 €

Leanpay omogoča enostavne obročne nakupe preko spleta. Za obročno plačilo v košarici izberi Leanpay.

Naročeno kmalu na zalogi...

Opis

RAPID FLEX100 Resin CLEAR 500ml Monocure3D

RAPID FLEX100 Resin CLEAR 500ml Monocure3D je visoko kakovostna FLEXIBILNA smola za UV LCD, DLP in SLA 3D tiskalnik. Prozorna smola FLEX100 ima izjemno visoko stopnjo prilagodljivosti, tako da lahko 3D tiskate stisljive in upogljive modele. Transparenten videz vam omogoča, da vidite notranje lastnosti in strukture, ki so uporabne za raziskovanje, izdelavo prototipov in inženiring delov.

Tanjši je model, bolj prožen bo. FLEX100 ™ je mogoče uporabiti samostojno ali z mešanjem z našim barvnim Rapid Pigment setom za doseganje različnih barvnih odtenkov. Z mešanjem naše RAPID smole in FLEX100 smole dosežete različne stopenje fleksibilnosti in čvrstosti. Z dodajanjem majhne količine FLEX100 ™ v smolo Rapid bi ustvarili manj krhek in trpežnejši del. Če dodate več FLEX100 smole postane model prožnejši.

Monocure 3D je cenovno ugodno za tiskanje na UV LCD, DLP ali SLA 3D tiskalnikih. Kakovostna Monocure Rapid 3D smola je zasnovana in optimizirana za 3D tiskanje z LED UV, DLP in SLA 3D tiskalniki. Zahvaljujoč širokemu razponu polimerizacije od 225 do 420 nanometrov, jo je mogoče tiskati na različnih UV LED, DLP in SLA 3D tiskalnikih.

Primeren za: Primerna za 3D tiskalnike Zortrax Inkspire, Creality LD-001, Creality LD-002, Phrozen Shuffle & XL,  Anycubic Photon, Prusa SL1, Wanhao Duplicator 7 & 8, MicroMake, WOW SparkMaker Pro, FLSUN S,  XAYAV Model V, Lotus EZ,  Kelant Orbeat100, in drugi, ki uporabljajo tehnologijo tiskanja v območju od 225 do 420 nm

Ključne lastnosti

 • Visoka stopnja prilagodljivosti
 • Visoka hitrost polimerizacije (hitrost strjevanja)
 • Optimiziran za visoke ločljivosti in natančne komponente
 • Širok nabor barv z uporabo Pigment seta CYMK
 • Malo vonja
 • Tiskanje na vseh odprto kodnih SLA, DLP in UV LCD 3D tiskalnikih

Primeri uporabe

 • Raziskave in razvoj
 • Izdelava prototipov
 • Komponente za strojništvo in industrijsko uporabo
 • Modeli in aplikacije v medicini
 • Modeli, ki potrebujejo prožnost

Lastnosti smole

Lastnosti Vrednosti
Viscosity 30 – 50cps @ 25°C (Brookfield RVT)
Hardness – Shore D
UV Cure 225nm to 420nm
Shrinkage 0.5%

 

Mešanje RAPID FLEX100 in RAPID smol

Ne pozabite uporabiti tehtnice za tehtanje smol, da lahko rezultate tiskanja ponovite. Priporočamo, da naredite 100 gramov hkrati, da bodo razmerja preprosta. Na primer, za trdno in trpežno smolo poskusite mešanico 25:75 – 25 gramov FLEX100 in 75 gramov RAPID smole. Za zelo prilagodljivo različico lahko poskusite 90:10 mešati 90 gramov FLEX100 ™ in 10 gramov Rapid.

POMEMBNO: Pri mešanju FLEX100 z RAPID RESIN poskrbite, da jo utrjujete dovolj dolgo, da se prožna smola v celoti strdi. FLEX100 se počasneje strjuje in potrebuje večjo izpostavljenost UV svetlobi, da se popolnoma strdi. Čeprav bi model lahko izgledal popolnoma oblikovan se zaradi ne dovolj dolgega osvetljevanja z UV svetlobo lahko pojavijo v modelu razpoke.

Dodatna obdelava natisnjenih predmetov

S kombinacijo mešanice fotoinicijatorjev, monomerov in senzibilizatorjev lahko skoraj vsak vir UV svetlobe sproži postopek polimerizacije Monocure Rapid 3D smole. Če želite, lahko 3D natisnjene dele pobarvate, obdelate, utrdite na primer tako, da jih položite v UV-komoro za naknadno utrjevanje ali na sončno svetlobo. Po popolnem strjevanju lahko dodatno obdelate sestavne dele Monocure 3D Rapid Resin in jih na primer pobarvate. Nanesena barva ohranja vaš predmet zaščiten pred sončno svetlobo. To zagotavlja, da komponenta natisnjena z Monocure 3D Rapid Resin, ostane stabilna in obstojna dlje časa.

Nasveti za čiščenje in utrjevanje Monocure Rapid 3D smole

Po 3D tiskanju očistite modele tako, da jih za približno 10 minut postavite v kopel z izopropanolom. To izpere tekoči, nepolimeriziran material iz modela. To vam omogoča, da izboljšate kakovost površine in čisto razkrijete drobne podrobnosti. Po čiščenju pustite, da se deli posušijo, nato pa jih položite v UV-utrjevalno komoro, da strdijo vaše 3D model.


Slike morda vedno ne izražajo dejanskega videza izdelka. Tehnične specifikacije lahko odstopajo od navedenih. Pridružujemo si pravico do tipkarskih napak, pomot, tehničnih sprememb, možnosti dobave, sprememb postopkov.
Imena izdelkov, storitev, logotipi in blagovne znamke omenjene ali navajane na spletni strani ali spletni trgovini so last njihovih imetnikov ali lastnikov.
Pred nakupom se posvetujte s strokovnjakom, zaradi lažje in pravilne izbire 3D tiskalnika primernega za vas.

Dodatne informacije

Teža 800 g
Dimenzije 110 × 110 × 200 mm
IZDELEK

RESIN

TEHNOLOGIJA

DLP, LCD, SLA, UV LCD

ZNAMKA

MONOCURE3D

MATERIAL

FLEX

BARVA

CLEAR

KOLIČINA

500ml

Brand

MONOCURE3D

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.